Lån trots betalningsanmärkningar

Lån trots betalningsanmärkningarÄr det möjligt att få lån trots betalningsanmärkningar?

Har du betalningsanmärkningar? I så fall bör du känna till att du kan få lån trots dina betalningsanmärkningar. Alla som har eller har haft en betalningsanmärkning vet att det är väldigt svårt att låna pengar med betalningsanmärkning. Det är ju inte alltid så att det är en dålig finansiell situation privatekonomiskt som ligger bakom betalningsanmärkningen, det kan ju röra sig om allt från slarv till rena tragedier och att den privatekonomiska situationen har ändrats sedan man fick betalningsanmärkningen.

Det är ett ganska fyrkantigt sätt att neka alla som har en betalningsanmärkning vid en kreditbedömning . Vi har i Sverige en relativt hög betalningsmoral och ser väldigt strängt på betalningsanmärkningar. Om du vill ha ett lån trots betalningsanmärkningar så får du vara inställd på att lånet blir något dyrare än vanliga lån. Anledningen till detta är att det trots allt föreligger en viss osäkerhet vad gäller låntagarens vilja att betala lånet även om låntagarens privatekonomiska situation är bra.

En privatperson som fått en betalningsanmärkning finns kvar i registret i tre år även om denne betalar den ifrågavarande skulden och i övrigt sköter sin ekonomi . Betalningsanmärkningen resulterar i att det blir betydligt svårare att få låna pengar, hyra lägenhet eller teckna ett telefonabonnemang. Som tur är så finns det flera aktörer på kreditmarknaden som har som affärsidé att ge små lån till människor som vanligtvis skulle nekas lån av bankerna. Om din privatekonomiska situation i övrigt är bra så behöver inte en betalningsanmärkning vara något problem när du ansöker om lån hos dessa aktörer.

Vad innebär en betalningsanmärkning?
En betalningsanmärkning är en notering i ett kreditupplysningsregister och visar att du inte har betalat en eller flera skulder i rätt tid. Många tror att det är kronofogden som ger dig en betalningsanmärkning. Så är inte fallet utan betalningsanmärkningen är ett resultat av kreditinformation som kreditupplysningsföretag samlat in om dig från flera olika håll.

Sms lån trots betalningsanmärkning
Det finns möjlighet till lån utan säkerhet trots betalningsanmärkningar genom så kallade sms lån. Tillvägagångssättet för att få ett låna trots betalningsanmärkningar är det samma som vid ett vanligt lån. Skillnaden ligger i att låneinstituten lägger större vikt vid de omkringliggande omständigheterna och inte bara på resultatet av kreditupplysningen. Har du exempelvis fått en betalningsanmärkning under en tid då du var arbetslös men nu har fått ett jobb så kan detta innebära att du kan få lån då långivaren gör en bedömning att du numera är kreditvärdig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *